מתכון השבוע
מתכון השבוע (צילום: מורן פינטו)
אאא

האביב כבר פה ופירות ההדר מתרחקים מדוכני השוק, אבל הטעם של פירות ההדר בתקופה זו בשיאו.

השילוב הנפלא של שוקולד עם פרי הוא מעולה. השבת נכין מנת קינוח של מוס שוקולד סמיך בניחוח תפוזי.

ניתן להכין את המוס על גבי בסיס פרורים, או רק על גבי תבנית.

שבת שלום

מתכון למוס שוקולד תפוזי (מתאים לתבנית אינגלישקייק)

מצרכים:

1 כוס ריץ' קפה (אריזה כחולה).

100 גר' שוקולד מריר.

1 ריץ' (אריזה אדומה).

1 פודינג שוקולד או פודינג שוקולד בלגי.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

1 כפית ליקר תפוזים.

3 כפות גרידת תפוז.

2 תפוזים מפולטים (פלחים ללא הקליפה)

אופן ההכנה:

בבין מארי (סיר עם מים ומעליו קערה) מחממים את הריץ' קפה, והשוקולד.

בקערה נפרדת מקציפים את הריץ' עם הפודינג שוקולד ומערבבים יחד את שני הקערות לבלילה אחידה, מוסיפים את הליקר.

שופכים לתבנית או על הבסיס פירורים חצי מכמות המוס, מסדרים מעל את פלחי התפוז ומעליו שופכים את החצי השני של המוס, מעל מפזרים את גרידת התפוז.

מקפיאים עד ל10 דק' לפני ההגשה.

מורן פינטו MPINTO1@WALLA.COM