קראמבל תפוחים
קראמבל תפוחים (מורן פינטו)
אאא

מתכון לקרמבל תפוחי עץ וחמוציות: לקראת שבת ראש חודש ניסן, נגיש מתכון של קרמבל תפוחים חמוץ מתוק.

המתכון יסייע לכם לרוקן את הבית מחמץ, ועל הדרך תרוויחו מעדן בטעם בלתי נשכח.

מצרכים:

10 תפוחי עץ גרנד.

2 כוסות חמוציות מיובשות.

1 כוס סוכר לבן.

1 כפית תמצית וניל.

לפירורים:

1 כוס סוכר.

1 כוס קמח .

100 גר׳ מרגרינה.

קמצוץ קינמון - לא חובה.

אופן ההכנה:

מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות, מחממים סיר ובו התפוחים החתוכים (ללא מים), מוסיפים את כוס הסוכר ומערבבים, התפוחים מוצאים נוזלים ויחד עם הסוכר מתבשלים כריבה.

לאחר 5 דק׳ של עירבוב מוסיפים את החמוציות ומבשלים עוד כמה דק׳.

בכלים אישיים מניחים את התפוחים והחמוציות עד 3/4 מגובה הכלי.

הכנת הבצק: במיקסר מערבבים יחד את כל חומרי הבצק עד שהוא פירורי, מעל לתערובת התפוחים מניחים את הפירורים לכיסוי מלא, אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך 30 דק׳ או עד הזהבה.

Mpinto1@walla.com