קיש בצל וגבינות פריך וחמאתי
קיש בצל וגבינות פריך וחמאתי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כוס קמח
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 3 בצלים גדולים
  • 2 בצלים סגולים בינוניים
  • 4-5 גבעולי בצל ירוק
  • 2 ביצים
  • מיכל שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

אופן הכנת קיש בצל וגבינות:

אאא

רגע לפני: הוא טעים, מרשים, ובעיקר דורש מעט מאוד מאמץ: מתכון לקיש בצל עשוי בצק פריך במרקם חמאתי ומילוי נהדר של בצל וגבינות שיעשה לכם טוב על הלב.

• מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק: הקמח, החמאה, הביצה, המים וקורט מלח. לשים עד לקבלת בצק אחיד.

אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף קמח בהדרגה. לאחר שהבצק מוכן, מניחים אותו במקרר למשך 30 דקות.

• מחממים תנור על חום בינוני של 180 מעלות.

• במקביל, חותכים את הבצלים (הלבנים והסגולים) לטבעות, ואת הבצל הירוק פורסים לעיגולים.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מחממים שמן במחבת רחבה, ומטגנים בה את טבעות הבצל הלבן והסגול, עד להשחמה. 

• לאחר שהבצל מוכן, ממתינים שיצטנן מעט ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת, עיגולי הבצל הירוק ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

• מוציאים את הבצק מהמקרר, ומשטחים אותו באופן אחיד על גבי תבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ. 

• יוצקים על בצק הפאי את בלילת הבצל, ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש, במשך 35 עד להתייצבות הקיש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!