התרופה של הטבע. מרק עדשים וירקות
התרופה של הטבע. מרק עדשים וירקות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה35 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם עדשים כתומות / ירוקות
  • 5 עגבניות
  • 6 גזרים
  • 4 קישואים
  • 6 גזרים
  • 5 גבעולי סלרי
  • 2 בצלים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות אבקת מרק עוף (לבחירה)
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 10 כוסות מים (או יותר, למרק סמיך פחות)
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כף סוכר
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת מרק עדשים וירקות:

אאא

רגע לפני,: מתכון להכנת מרק עדשים עשיר בירקות ונפלא, לימים כאלה שהטמפרטורות בחוץ צונחות, קר וכל מה שאתם רוצים זה מרק לוהט להתחמם איתו. הגרסה הצמחונית למרק עוף.

• משרים את העדשים בקערה מלאה מים קרים במשך שעה.

• מקלפים את הגזרים והקישואים וחותכים אותם ואת גבעולי הסלרי (את העלים מניחים בצד) לקוביות קטנות.

• מגרדים את העגבניות גס בפומפייה.

• קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בסיר עמוק עם מעט שמן, עד לשקיפות.

• מוסיפים לסיר את הירוקת החתוכים לקוביות, ומאדים אותם במשך 10 דקות. במהלך האידוי, מוסיפים מחצית מכמות המים בהדרגה, יחד עם העגבניות המגורדות, רסק העגבניות והפטרוזיליה הקצוצה.

• לאחר האידוי, מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב.

• מוסיפים את כמות המים הנותרת ומביאים לרתיחה. 

• מתבלים באבקת מרק, פפריקה, כמון וכורכום, מוסיפים את עלי הסלרי ו מנמיכים ללהבה קטנה. מבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!