קציצות עוף ברוטב יין ועלי סלרי
קציצות עוף ברוטב יין ועלי סלרי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 ק"ג עוף טחון מופשר
  • 7 גבעולי סלרי
  • 1/3 בקבוק יין לבן יבש
  • 4 שיני שום
  • 2 בצלים בינוניים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן הכנת קציצות עוף ברוטב יין לבן ועלי סלרי:

אאא

רגע לפני: הנה שדרוג מעניין ומאתגר לקציצות העוף הרגילות, והתוצאה מיוחדת ויפה, שמתאימה לאירוח ספונטני, כשעדיין רוצים לשמור על הרמה. מתכון להכנת קציצות עוף ברוטב יין לבן ועלי סלרי.

• קוצצים דק את הבצלים, ומטגנים במחבת עם מעט שמן על אש נמוכה מאוד במשך 30 דקות, עד להזהבה. מוציאים את הבצלים לכלי נפרד.

• כותשים את השום וקוצצים את הפטרוזיליה.

• מניחים חצי מכמות הבצלים המטוגנים בקערה, יחד עם העוף הטחון, מחצית מכמות השום הכתוש, הפטרוזיליה הקצוצה והביצה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

• יוצרים קציצות עגולות מהעיסה. כדאי להרטיב קלות את הידיים.

• מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה, ומטגנים את הקציצות בשמן החם, 2 דקות מכל צד, עד שישחימו.

• במחבת נוספת מחממים את החצי השני של הבצל המטוגן, יחד עם עלי הסלרי והשום הנותר. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים במשך דקה.

• מוסיפים למחבת עם הבצלים והסלרי את היין, וכשהיין רותח, מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!