מתכון לקרנץ' מוס שוקולד ופטסייר
מתכון לקרנץ' מוס שוקולד ופטסייר (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • לקרנץ׳"
  • 75 גר׳ פייטה/ קורנפלקס טחון לאבקה דקה
  • 50 גר׳ שוקולד מריר איכותי
  • 100 גר׳ נוגט
  • למוס שוקולד:
  • 200 גר׳ שקולד מריר איכותי
  • 200 מ״ל שמנת מתוקה
  • 3 כפות של ליקר שוקולד
  • 240 מ״ל שמנת מתוקה מוקצפת
  • לקרם פטסייר:
  • 300 מ״ל שמנת מתוקה + 200 מ״ל מים
  • 1/2 מקל וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 6 חלמונים
  • 40 גר׳ קורנפלור

אופן ההכנה:

אאא

אופן הכנת הקרנץ':

ממיסים בבן מארי את השוקולד עם הנוגט ואז מוסיפים את הפייטה.

מערבבים היטב יחד ברינג מלבני בגודל 20/40 מסדרים את כל התערובת היטב ומשטחים בצורה שווה.

אופן הכנת המוס שוקולד:

ממסים את השוקולד עם השמנת על בן מארי ומוסיפים את הליקר מערבבים היטב יחד.

מוסיפים לשמנת המוקצפת התנועות קיפול ומקררים היטב.

אופן הכנת קרם הפטסייר:

מרתיחים השנת והמים עם סוכר ווניל בקערה נפרדת מערבבים חלמונים. כשהשמנת רותחת מאחדים מסות בהשוואת טמפרטורות, מחזירים לסיר וטורפים היטב מעבירים לקערה ומכסים ומקררים היטב.

לדף שוקולד:

על גבי דף קישקוש ( דף מעוטר לאכילה) בגודל 20/40 מורחים ב100 גר׳ שוקולד מריר מומס ומעבירים לקירור.

הרכבת המנה:

מעל הקרנץ׳ מזלפים עם צנטר חלק שורה של קרם פטיסייר ולידו שורה של מוס שוקולד וכל הלאה פס לבן לצד פס שחור

מעל מניחים דף שוקולד מעוטר.