מתכון לארבה מוקפץ ברוטב תפוזים

  • 16 יחידות ארבה סודני מדברי
  • שורש ג'ינג'ר, קוביה קטנה
  • שמן שומשום
  • 3 כפיות ריבת תפוזים 
  • 3 בצלים ירוקים 
  • מיץ תפוז לפי הטעם
  • זרעי קצח
  • פלפל אדום 
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • הסירו את כנפי הארבה, את הראש והרגליים. 
  • בשלו במים רותחים עד לריכוך. 
  • חממו את שמן השומשום בווק, והוסיפו את הארבה. 
  • הקפיצו את הארבה בווק עד להזהבה, והוציאו אותו.
  • הוסיפו את הפלפל (חתוך לקוביות)
  • כשהפלפל מתרכך יש להוסיף את הבצלים, הריבה, מיץ התפוזים, מלח ופלפל
  • משחילים את הארבה על שיפוד, בוזקים מעליו את הרוטב החם ומגישים 

בתאבון!

אין במתכון האמור משום הוראה הלכתית לגבי כשרותו של הארבה.