אורז אדום חריף בסגנון מקסיקני
אורז אדום חריף בסגנון מקסיקני (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כוס אורז לבן
  • 4 עגבניות רכות
  • 1 בצל בינוני
  • 1 פלפל ירוק
  • 1/2 פלפל חלפיניו
  • 1 שן שום גדולה
  • 1/2 כוס ציר עוף או מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן

אופן הכנת אורז בסגנון מקסיקני:

אאא

רגע לפני: להכין אורז כמו במקסיקו: תבשיל משביע ומזין שמתאים כארוחה או מנת צד משלימה לעיקרית. מתכון לאורז ברוטב עגבניות בסגנון מקסיקני. שילוב העגבניות, האורז והתיבול החריף יוצר טעם פיקנטי עמוק ועשיר.

• חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.

• קוצצים גס את השום, הפלפל הירוק והבצל.

• מעבירים את כל הירקות למעבד מזון ומעבדים למחית בעלת מרקם גס.

• מחממים את השמן במחבת גדולה, ומטגנים בו קלות את האורז. 

• כשהאורז מקבל מעט צבע, מוסיפים את מחית הירקות ומערבבים בעדינות בכף עץ. 

• מביאים לרתיחה, מכסים את המחבת ומנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר. מבשלים במשך 17 דקות.

• לאחר הבישול, מכבים את האש ומותירים את האורז "לנוח" במחבת המכוסה במשך 10 דקות.

>> הכי טעים להגיש עם קציצות עוף קלאסיות נהדרות 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!