גולאש בקר ותפוחי אדמה רך ונימוח
גולאש בקר ותפוחי אדמה רך ונימוח (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 1 ק"ג נתח כתף בקר (מספר 4) מופשר
  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 גזרים
  • 4 עגבניות בשלות
  • 4 בצלים גדולים
  • 3 שיני שום
  • 4 כפות פפריקה
  • פפריקה חריפה
  • קמצוץ סוכר
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן הכנת גולאש בקר ותפוחי אדמה:

אאא

רגע לפני: מי שטעם גולאש הונגרי, ובעיקר מי שלא, המנה הזאת בשבילכם: מתכון להכנת גולאש הונגרי - תבשיל בקר ותפוחי אדמה רך ונימוח לערבי חורף קרים וקודרים. ארוחה בסיר אחד.

• שוטפים את הבשר המופשר, מנגבים היטב וחותכים לקוביות.

• קולפים את תפוחי האדמה והעגבניות וחותכים לקוביות בינוניות, פורסים גס את הגזר.

• קוצצים גס את הבצל, וכותשים את שיני השום.

• מחממים שמן לטיגון בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה על אש בינונית. מוסיפים את העגבניות, הגזר והשום, מתבלים בפפריקה, מעט סוכר, מלח ופלפל לפי הטעם ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ במשך דקה.

• מוסיפים את קוביות הבשר, מכסים אותן במים, אך לא עד הסוף, מנמיכים את האש ונותנים לבשר להתבשל במשך שעתיים, עד שהבשר מתרכך ומשחים.

• מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מתבלים במלח, מוסיפים 3-4 כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ככל הניתן ומבשלים במשך 40 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!