דג דניס שלם אפוי עם עשבי תבלין
דג דניס שלם אפוי עם עשבי תבלין (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 4 דגי דניס שלמים ונקיים
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 15 שיני שום
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל ירוק
  • 6 כפות שמן זית
  • 8 כפות מלימון סחוט
  • 4 כפות מלח גס

אופן ההכנה:

אאא

• מחממים תנור על חום של 180 מעלות.

• חותכים את הפלפלים לריבועים קטנים ודקים, כותשים את שיני השום, וקוצצים דק את הכוסברה והפטרוזיליה.

• מערבבים יחד היטב בקערה את הפלפלים, שיני השום הכתושות, הכוסברה והפטרוזיליה, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח.

• חותכים 4 ריבועים של נייר כסף, ומניחים על כל אחד מהם דג שלם. 

• מורחים על כל דג רבע מכמות תערובת הפלפלים והעשבים, מקפלים את נייר הכסף וסוגרים בו את הדג, באמצעות הידוק הקצוות.

• מניחים את ארבעת הדגים העטופים בנייר הכסף על תבנית, ומכניסים לתנור לאפיה במשך 30 דקות.

אופן ההגשה: כל סועד מקבל מנת דג שלמה וחמה, ולצידה סלט ירקות רענן. תפוחי אדמה (מתכון תמצאו כאן) יכולים להיות אף הם תוספת מעניינת שתשלים את הארוחה.