להתחמם עם עוגת שמרים בשוקולד
(צילום: shutterstock)
אאא

מתכון לעוגת שמרים קרנצ׳ית

  • 1 ק״ג קמח לבן
  • 15 גר׳ שמרים יבשים
  • 150 גר׳ סוכר
  • 12 גר׳ מלח
  • 4 ביצים
  • 310 מל׳ חלב או מים
  • 200 גר׳ חמאה או מרגרינה רכה
  • גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל

להברשה: ביצה טרופה

למלית מתוקה במיוחד לעוגת שמרים חמימה

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה לשים כ5 דק׳
  • עד קבלת בצק אחיד. אם צריך לעצור ולהוריד קמח מהצדדים אז זה הזמן.
  • לשים עוד 4 דק׳ ומעבירים את הבצק לקערה מקומחת.
  • מכסים ומניחים להתפחה, עד שמכפיל את נפחו.
  • אחרי ההתפחה מניחים במקרר לחצי שעה.
  • מרדדים את הבצק לריבוע בעובי 1 ס״מ
  • ומחלקים ל2 חלקים.
  • וכל אחד לעוד 2 כך
  • שנוצרו 4 מלבנים מרודדים
  • מורחים בממרח הרצוי ומגלגלים
  • מניחים בצורת x כל שני רצועות מגולגלות ומלפפים אחת בשניה כמו בורג.
  • מעבירים לתבנית אינגלישקייק, ומניחים להפחה מכוסה.

מורחים בביצה

ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

בתאבון, חורף נעים