חטיפי גרנולה מתוקים תוצרת בית
חטיפי גרנולה מתוקים תוצרת בית (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כוסות פתיתי קינואה קלויים
  • 1/2 1 כוס פצפוצי אורז מלא
  • 1/2 כוס גרעיני חמניות
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת
  • 1/3 כוס צימוקים / חמוציות / 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1/4 כוס שומשום
  • 1/2 כוס סוכר דמררה
  • 80 גרם חמאה / מרגרינה
  • 1/3 כוס סירופ תירס
  • 1/4 כוס תרכיז תפוחים
  • 1/2 כפית קינמון
  • קמצוץ מלח

אופן הכנת חטיפי גרנולה:

אאא

רגע לפני: לנשנש משהו מתוק, בלי להרוס את הדיאטה: כך תכינו בבית חטיפים מתוקים ובריאים. מתכון לחטיפי גרנולה ללא גלוטן. מה תעדיפו - את גרסת הצימוקים או את זו עם השוקולד? 

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מערבבים בקערה את פתיתי הקינואה, פצפוצי האורז, גרעיני הדלעת, גרעיני החמנייה השומשום והצימוקים/החמוציות/שברי שוקולד מריר.

• ממיסים בסיר קטן את סוכר הדמררה יחד עם החמאה, סירופ התירס ותרכיז התפוחים. מבשלים יחד על אש קטנה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת נוזל אחיד ומבעבע קלות. מסירים מהאש.

• יוצקים את התערובת הנוזלית לקערת החומרים היבשים ומערבבים היטב. אל תחששו להתלכלך קצת, והיעזרו בידיים.

• מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה (ככל שהתבנית גדולה יותר - חטיפי הגרנולה יצאו דקים וקראנצ'ים יותר), מרטיבים מעט את הידיים כדי למנוע הידבקות ומשטחים את התערובת על התבנית ומהדקים היטב.

• נותנים לתערובת להתקשות בחוץ במשך חצי שעה, ומכניסים לתנור לאפייה במשך 25 דקות.

• לאחר האפייה, תופסים בזהירות בקצוות נייר האפייה ומעבירים את הגרנולה האפויה למשטח יציב (הכי טוב קרש חיתוך גדול). חותכים למלבנים באורך הרצוי ומאחסנים במקרר בקופסה אטומה. כדאי לאכול בטמפרטורת החדר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!