(צילום: פלאש 90)
(צילום: פלאש 90)
אאא

מתכון לחלת דבש עגולה וטעימה, מיוחדת לחגים. הציפוי גם הוא מתוק: פרוסות שקדים שיותירו טעם של עוד.

מרכיבים ל-2 חלות:

· 1 ק"ג קמח חיטה לבן (מנופה)

· 1 שקית או 1 קוביה שמרית (50 גר´)

· 1 שקית משפר לאפיה ביתית

· 1 כף שטוחה מלח

· 1 ביצה מס´ 2

· 1/3 כוס ( 75 מ"ל ) שמן קנולה

· ½ כוס (160 גר´) דבש

· ¾ 1 כוסות (430 מ"ל) מים

לקישוט:

· ביצה טרופה למריחה, שקדים פרוסים וסוכר גבישי.

הוראות הכנה:

מערבבים את הנוזלים: שמן, ביצים, מים ודבש במיקסר (שוטפים שארית הדבש מהכוס עם המים).

מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.

מוסיפים מלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.

מחלקים הבצק לארבע כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות. מכל שני כדורים מכינים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ 3 ס"מ. מפתלים שני גלילים יחד לצורת בורג (או קולעים צמה משני הגלילים על פי הטיפ של "שמרית"), יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שתי הקצוות, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה. מפתלים את שני הגלילים הנותרים ובאותו אופן מכינים את החלה השניה.

מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי. אופים כ- 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

(באדיבות חברת "שמרית").