חצילים ובולגרית עם עגבניות שרי וזיתים
חצילים ובולגרית עם עגבניות שרי וזיתים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 חצילים
  • 1/4 חבילת גבינת פטה או גבינה בולגרית
  • 10 עגבניות שרי
  • 10 זיתים שחורים או ירוקים
  • לרוטב:
  • 1 לימון סחוט
  • 2 שיני שום
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן הכנת חצילים ובולגרית עם עגבניות שרי וזיתים:

אאא

רגע לפני: מתאבן קליל וטעים שמכינים במהירות וסמוך להגשה כדי לשמור על הרעננות: מתכון לחצילים מטוגנים עם עגבניות שרי, גבינה בולגרית וזיתים ברוטב לימון ושום.

• פורסים את החצילים לעיגולים או קוביות בינוניות, ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. כשהחצילים משחימים, מוציאים אותם לנייר סופג.

• פורסים את עגבניות השרי.

• הכנת הרוטב: כותשים את השום ומערבבים בכלי יחד עם מיץ הלימון ושמן הזית. מתבלים במלח ופלפל.

• מאחדים בכלי הגשה את החצילים, קוביות הגבינה, עגבניות השרי והזיתים. 

• סמוך להגשה יוצקים מעל את הרוטב. 

אופן ההגשה: למשקיעים - בשלו פסטה ללא רוטב (לפי הוראות היצרן), המתינו שתצטנן וערבבו עם החצילים, העגבניות, והגבינה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!