מתכון ללביבות בטטה: גם בהעדר תבלינים, קטניות (לקהילות אשכנז) ולאלה המהדרים שלא לאכול "שרויה", אפשר בהחלט להכין לא מעט מתכונים שיכבדו את שולחן החג. לביבות בטטה הן דוגמה מצוינת למאכל כזה.

החומרים ללביבות בטטה:

חצי קילו בטטה, 2 בצל ירוק קצוץ דק,

שליש כוס קמח תפוחי אדמה, 2 ביצים גדולות,

כפית מלח,

שמן לטיגון.

אופן ההכנה:

יש לגרד את תפוחי האדמה בעזרת פומפייה, לסנן ולנקז את הנוזלים. להניח בקערה עם יתר החומרים, ליצור לביבות ולטגן בשמן חם.

כשצד אחד מקבל צבע זהוב, יש להפוך ולטגן את הצד השני היטב.

ניתן להגיש כארוחה חלבית לצד יוגורט או שמנת חמוצה, או כתוספת לבשר. אפשרות נוספת היא להכין את הלביבות בתנור: לרסס שמן על תבנית, ליצור לביבות, להניח בתבנית המרופדת בניר אפיה, לרסס את הלביבות מלמעלה ולאפות בתנור על חום בינוי עד הזהבה.