מרק בטטה מיוחד
מרק בטטה מיוחד (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(5 מנות):

  • 4 בטטות
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1 כוס חלב
  • 4 כוסות מים
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

רגע לפני: כשכל מה שצריך עכשיו זה ארוחה חמה ומנחמת, מתכון להכנת מרק בטטה במרקם סמיך בגרסה חלבית מפנקת. למרק טעם מתקתק שמשתלב היטב עם טעמו הפיקנטי של הג'ינג'ר.

• חותכים את הבטטות לקוביות בינוניות שוות בגודלן.

• קוצצים דק את הבצל וכותשים את שיני השום.

• מגרדים את הג'ינג'ר בפומפייה.

• מאדים את הבצל בסיר סגור על אש בינונית. כשהבצל זהוב, מוסיפים את השום הכתוש והג'ינג'ר ומערבבים היטב.

• מוסיפים את קוביות הבטטה לסיר, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות כשהמכסה סגור.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• לאחר מכן, מוסיפים לסיר את החלב והמים ומבשלים במשך 20 דקות נוספות עד שהבטטות מתרככות.

• בתום הבישול, מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים את הבטטות עד לקבלת מרקם קטיפתי וחלק. 

• מחזירים לסיר לבישול של 10 דקות כדי להסמיך את המרק.

אופן ההגשה: חם. בתור מנה ראשונה, או כארוחה אחת משביעה עם פרוסות לחם טריות לצד המרק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!