מרק כרובית ובזיליקום בשני צבעים
מרק כרובית ובזיליקום בשני צבעים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(5 מנות):

  • 800 גרם כרובית טריה או קפואה ומופשרת
  • 1 בצל גדול
  • 2 ליטר ציר ירקות או מים חמים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 100 גרם חמאה
  • 1 צרור בזיליקום - רק העלים
  • פלפל לבן
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מלח

אופן הכנת מרק כרובית ובזיליקום:

אאא

רגע לפני: פלא של מרק קטיפתי יפהפה בירוק ולבן, במרקם קרמי נימוח וסמיך. הכרובית מקבלת בברכה כל טעם דומיננטי אחר, וכאן הבזיליקום המרענן מקבל את הכבוד. מנת פתיחה נהדרת לארוחה חורפית.

• מחלקים את הכרובית לפרחים בינוניים.

• קוצצים דק את הבצל.

• מחממים סיר גדול וממיסים בו את החמאה (כדאי לחתוך לקוביות, כדי להקל על ההמסה).

• מטגנים את הבצל בחמאה המומסת, עד להזהבה.

• מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית, מתבלים בפלפל לבן, אגוז מוסקט ומלח ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ.

• מוסיפים לסיר את ציר הירקות או 2 ליטר מים חמים בתוספת כף אבקת מרק. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מסירים מהאש ובעזרת מקל בלנדר, טוחנים את המרק למחית חלקה.

• מחלקים את המחית ל-2 סירים שווים בגודלם.

• מוסיפים את עלי הבזיליקום לסיר אחד וטוחנים יחד עם המחית, עד לקבלת תערובת ירוקה. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

• לסיר השני מוסיפים את השמנת מתוקה ומרתיחים יחד. מסירים מהאש.

אופן ההגשה: יוצקים מהמרק הלבן לקערית הגשה, ועליו יוצקים מהמרק הירוק. ניתן לפזר מעל צנוברים וגבינת פרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!