מתכון למרק קובה אדום
(צילום: shutterstock)
אאא

המצרכים למרק קובה אדום

למעטפת:
  • 1 כוס סולת
  • 1 כף שמן
  • מלח
  • 1/3 כוס מים
למלית:
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 500 גר׳ בשר טחון
  • 5 כפות שמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 צרור פיטרוזליה קצוצה דק
למרק;
 
  • 1 בצל גדול
  • 2 קישואים מוצקים
  • 2 סלק בינוניים
  • 4 גזרים
  • 4 ענפי סלרי
  • 4 כפות שמן
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף שטוחה מלח לימון
  • פלפל
  • 2.5 ליטר מים או ציר ירקות

אופן ההכנה של מרק קובה אדום;

למלית; 
  • מחממים מחבת גדולה ובה את השמן
  • מוסיפים את הבצל קצוץ ומטגנים עד הזהבה.
  • מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת כף עץ.
  • מתבלים במלח ופלפל
  • ומוסיפים את הפיטרוזליה.
  • מערבבים ומניחים להתקרר.
למרק: 
  • חותכים את כל הירקות לרבעים.
  • מחממים שמן ומטגנים את הירקות תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים רסק עגבניות ותיבול.
  • מוסיפים את המים ומבשלים מכוסה עד לביעבוע. 
למעטפת ומילוי: 
  • בקערה מרעבבים היטב את כל מרכיבי המעטפת עד קבלת בצק.
  • לוקחים כמות של כדור קטן ופותחים על כף היד.
  • מניחים מעט ממלית הבשר ומגלגלים.
  • מניחים בצד עד שכולם מוכנים.
  • כשהמרק רתח מכניסים את הקובה למרק ומבשלים כ40 דק׳ באש בינונית

חורף בריא!