סירות חצילים במילוי גבינות ועשבי תיבול
סירות חצילים במילוי גבינות ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 3 חצילים קלים ארוכים
  • 2 שיני שום
  • 2 עגבניות בינוניות
  • צרור עלי פטרוזליה
  • צרור עלי בזיליקום
  • 150 גרם גבינת חמד
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

אאא

רגע לפני: מנה נפלאה לאירוח או סתם כשמתחשק משהו טעים לגוון איתו את היום: מתכון לסירות חצילים ממולאים בגבינות ועשבי תיבול, אפויים בתנור. מתאים כמנה ראשונה או עיקרית.

• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חוצים את החצילים לאורכם, כדי לקבל 6 סירות.

• מחממים מספר כפות שמן במחבת, מכניסים את הסירות כשהן הפוכות, כלומר כאשר הבשר כלפי מטה. סוגרים את המכסה ומבשלים כך במשך 15 דקות.

• מוציאים בזהירות את הסירות מן הסיר (זהירות: הן רכות), ומניחים אותן על משטח עבודה.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• בינתיים, עד שסירות החצילים יתקררו, מגרדים את העגבניות או קוצצים לקוביות קטנות, כותשים את שיני השום, קוצצים דק את הפטרוזיליה והבזיליקום, מגרדים גס את הגבינה בעזרת פומפייה ומעבירים הכל לקערה.

• בעזרת כף, מוציאים את בשר החציל, ליצירת שקע למילוי בסירות. קוצצים מעט בעזרת סכין את בשר החציל.

• מוסיפים את בשר החציל לקערת העגבניות, עשבי התיבול והגבינה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים לתערובת אחידה וכבדה, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליה את הסירות, ממלאים אותן בתערובת המילוי באופן שווה, ומזלפים מעל כל חציל ממולא, מעט שמן זית מלמעלה.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 25 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!