סירות חצילים במילוי עגבניות וגבינה
סירות חצילים במילוי עגבניות וגבינה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4 חצילים קטנים
  • 1/4 חבילת גבינה לאפייה
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 גביע קוטג'
  • 2 עגבניות בשלות
  • מלח ופלפל
  • חופן כוסברה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

אאא

רגע לפני: מנה נהדרת ויפה של סירות חצילים ממולאות בתערובת עגבניות וגבינות בטעם מעט מעושן שמזכיר מקומות רחוקים. המתכון קל מאוד להכנה, והתוצאה מרשימה מאוד.

• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חוצים את החצילים לאורכם, כדי לקבל 8 סירות. 

• מחממים מספר כפות שמן במחבת או סיר רחב, מכניסים את הסירות כשהן הפוכות, כלומר כאשר הבשר כלפי מטה. סוגרים את המכסה ומבשלים כך במשך רבע שעה.

• מוציאים בזהירות את הסירות מן הסיר (זהירות: הן רכות), ומניחים אותן על משטח עבודה.

• בינתיים, עד שסירות החצילים יתקררו, מגרדים את העגבניות או קוצצים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.

• בעזרת כף, מוציאים את בשר החציל, ליצירת שקע למילוי בסירות. קוצצים בעזרת סכין את בשר החציל, או מעבדים במעבד מזון. 

• מוסיפים את בשר החציל לקערת העגבניות, מפוררים את הגבינה לאפייה ומוסיפים לקערה. כך גם את הקוטג'. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.

• מניחים את הסירות בתבנית אפייה, ממלאים אותן בתערובת המילוי, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש, לאפייה במשך 35 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!