סירות קישואים קטנות עם ירקות מוקפצים
סירות קישואים קטנות עם ירקות מוקפצים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(5 מנות):

  • 5 קישואים קטנים
  • 1 בצל בינוני
  • 1 עגבנייה
  • 6 פטריות טריות
  • 1 פלפל ירוק
  • 2 שיני שום
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

אאא

רגע לפני: ים הוא מקור השראה נפלא, ואם לא יצא לכם לבקר בו, לפחות תוכלו להכין בבית סירות טעימות כל כך עשויות קישואים ממולאים בתערובת מוקפצת של בצל, פטריות ופלפלים עם גבינה צהובה.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מבשלים את הקישואים בסיר מלא מים עם כפית מלח במשך 5 דקות. 

• לאחר הבישול, חוצים לאורך כל קישוא לשני חצאים שווים, ובעזרת כפית מוציאים את רוב בשר הקישוא, כך שייווצרו סירות קטנות מקליפות הקישואים, כשעליהן מעט בשר קישוא.

• חותכים לקוביות את העגבנייה והפלפל הירוק, קוצצים דק את הבצל והפטריות (ללא הרגל) ופורסים לעיגולים את שיני השום.

• מחממים שמן לטיגון במחבת, ומטגנים בה את בשר הקישואים שהוצא, יחד עם הירקות החתוכים. מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים בטיגון עד שכל הירקות הופכים לרכים.

• מעבירים את תערובת הירקות למסננת, ומסננים היטב מנוזלים.

• ממלאים בכל קישוא מספר כפות מן התערובת, מסדרים את הקישואים בתבנית, מפזרים מעל כל אחד גבינה צהובה מגוררת ומכניסים לאפייה במשך 15-20 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!