סלט טורקי: פלפלים ועגבניות בתיבול פיקנטי
סלט טורקי: פלפלים ועגבניות בתיבול פיקנטי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה5 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4 עגבניות בשלות
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • קורט כמון
  • קורט פפריקה
  • מעט שמן
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת סלט טורקי: פלפלים ועגבניות בתיבול פיקנטי:

אאא

רגע לפני: סלט בן הלוויה הקלאסי של בשר מנגל טוב. כך תכינו סלט טורקי ביתי עסיסי ומלא טעם בקלות מפתיעה: מתכון להכנת סלט טורקי עם פלפלים ועגבניות בתיבול פיקנטי.

שימו לב: יש לקצוץ את הבצל, לחלוט, לקלף ולחתוך את העגבניות, ולקלות את הפלפלים. כדי לייעל את התהליך, עשו את שלושת הפעולות הללו במקביל:

• מחממים את התנור לחום בינוי של 180 מעלות.

• חוצים לשניים את הפלפלים, מניחים בתבנית אפייה על הצד הפנימי, וקולים בתנור במשך 3/4 שעה.

• בינתיים, ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות.

• במקביל, קוצצים דק את הבצל.

• לאחר 10 דקות, קליפת העגבנייה תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה. חותכים את העגבניות לקוביות.

• כשהפלפלים מצטננים, חותכים אותם לרצועות ברוחב בינוני.

• מטגנים את הבצל במעט שמן, עד להזהבה. 

• מוסיפים את קוביות העגבניות ורצועות הפלפלים למחבת ומטגנים במשך 2 דקות.

• מוסיפים את רסק העגבניות, ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות.

• קוצצים את הפטרוזיליה, ומוסיפים לקערה. אם חסרים נוזלים, מוסיפים עד חצי כוס מים למחבת.

אופן ההגשה: מתאים לכל ארוחה. גם כסלט לצד המנה הראשונה, כממרח על הלחם ותוספת עריבה לבשר מנגל רך וטוב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!