(צילום: פלאש 90)
(צילום: פלאש 90)
אאא

מתכון לסלמון בבצק עלים: לרגל חודש אדר, הנה מתכון נהדר לסלמון עטוף בבצק עלים, ממולא בפטריות, יין ועשבי תיבול. חגיגה של טעמים לכבוד חודש המזוהה עם הדגים יותר מכל.

המרכיבים לדג סלמון בבצק עלים

חלקי דג סלמון לפי מספר סועדים. רצוי דג טרי. אם אין, מפשירים פילט סלמון ומשרים במי מלח, מדיחים היטב ומנגבים בניר מגבת.

חבילת בצק עלים, מופשרת וחתוכה לריבועים גדולים המספיקה לעטוף את המנות.

ביצה אחת

אפשר להבריש את הדג מכל הצדדים עם חרדל, דבש ושום כתוש, או להשקיע במילוי טעים במיוחד אך מסובך יותר:

המרכיבים למילוי

חבילת פטריות פורטבלו קטנות

בצל קטן

רבע מיכל שמנת פרווה לבישול

מעט שום

כף יין לבן

שמן או מרגרינה בטעם חמאה לטיגון

מלח לפי הטעם

לבחירה: עשבי טיבול.

אופן ההכנה:

מכינים את הפטריות: רוחצים היטב ומנגבים, (אפשר לקלף), וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת עיסת פטריות.

מטגנים את המרגרינה או השמן במחבת, קוצצים את הבצל דק ומזהיבים בשמן. מוסיפים את עיסת הפטריות, מטגנים לרגע או שניים, מוסיפים את היין, וכשהתבשיל מבעבע קלות מוסיפים את השמנת. מבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים.

מקררים, ומניחים כף של הבלילה על ריבוע בצק עלים. מעל מניחים את הדג, עוטפים, סוגרים את הקצוות, מברישים עם ביצה המדוללת עם מעט מים. אופים בתנור מחומם היטב מראש עד להזהבה קלה.

להגיש עם רוטב פטריות או כל רוטב אחר.