סלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין
סלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 6 פילטים של סלמון טרי
  • 2 בטטות בינוניות
  • 10 שיני שום
  • 3 ענפי תימין
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 כפית פלפל גרוס טרי
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן הכנת סלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין:

אאא

רגע לפני: מנת פתיחה מרשימה וטעימה לסעודת השבת, שתקצור מחמאות מכולם בתמורה להשקעה פעוטה - חותכים, מתבלים ושולחים לתנור: מתכון לסלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מקלפים את הבטטות, ופורסים אותן לפרוסות דקות.

• מסדרים את פרוסות הבטטה בצורה שווה בתחתית תבנית חסינת אש (פיירקס).

• מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל גרוס.

• כותשים את שיני השום, ומוסיפים מעל הבטטות יחד עם הסילאן.

• מערבבים הכל יחד, שהתיבול יגיע לכל פרוסות הבטטה ושוב משטחים יפה בתבנית.

• מכניסים את תבנית הבטטות לאפייה במשך 20 דקות.

• מוציאים מהתנור את התבנית ומניחים מעל הבטטות את נתחי הדג.

• מזלפים את שאר שמן הזית, ומפזרים מעל את עלי התימין והמלח.

• מכניסים שוב לתנור לאפייה במשך 20 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!