עוגיות מזרחיות פריכות
עוגיות מזרחיות פריכות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 200 גרם מרגרינה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 1 ביצה
  • מלח גס ושומשום לפיזור

אופן הכנת עוגיות מזרחיות:

אאא

רגע לפני: כעכים פריכים פריכים כמו עבאדי, רק שאתם הכנתם אותם לבד: מתכון להכנת עוגיות מזרחיות ביתיות. מושלמות לאירוח קל ונשנוש מהיר. תוך שעה אצלכם על השולחן.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מערבבים בקערה את הקמח, המלח, המרגרינה, המים ואבקת האפייה, עד לקבלת בצק אחיד וחלק שנוח לעבוד איתו.

• יוצרים כדורים קטנים מהבצק, מגלגלים כל כדור לגליל וסוגרים לצורת טבעת.

• מסדרים את הטבעות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל מלח גס ושומשום.

• מכניסים לאפייה במשך 30 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!