עוגת תפוחים ופירורים רכה ונימוחה
עוגת תפוחים ופירורים רכה ונימוחה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 6 תפוחי עץ גראנד סמית
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 1/2 כוס מיץ תפוחים
  • 1 אבקת אפיה
  • לפירורים:
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/4 כוס קוואקר
  • 1 כוס סוכר חום
  • 50 גרם חמאה

אופן הכנת עוגת תפוחים ופירורים:

אאא

רגע לפני: העוגה שמציעה כל מה שעוגה טובה וביתית יכולה להציע: מתכון לעוגת תפוחים ופירורים עם קינמון וצימוקים בטעם מיוחד, מרקם נפלא וריח ממכר שימיס את כולם.

• מקלפים את תפוחי העץ ומגרדים אותם בעזרת פומפייה לתוך קערה.

• מפרידים בזהירות את הביצים.

• בקערה א' מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר, ובקערה ב' מקציפים את החלמונים עם חצי כוס הסוכר הנותר.

• מוסיפים לקערה ב' את השמן, התפוחים המגורדים, הקמח, אבקת האפייה, הצימוקים והקינמון ומערבבים בתנועת קיפול, עד לקבלת בלילה אחידה.

• מוסיפים לבלילה שבקערה ב' את החלבונים המוקצפים ומערבבים יחד היטב. תוך כדי ערבוב, מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוחים.

שימו לב: את העוגה ניתן לאפות בתבנית אינגלישקייק או כמאפינס אישי. במידה ובחרתם באופציית המאפינס, אל תערבבו יותר מידי את תערובת הבצק, כדי שהמאפינס לא יצאו דחוסים וכבדים.

• מעבירים את התערובת ל-2 תבניות אינגלישקייק או לתבניות מאפינס אישיות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

הכנת הפירורים:
• מערבלים בקערת מיקסר בעל להב פלדה את החמאה (כדאי לחתוך אותה קודם לקוביות, כדי להקל על העיבוד), הסוכר, הקמח והקוואקר, עד שמתקבל בצק בעל מרקם פירורי.

• מניחים שכבת פירורים על כל תבנית או מאפינס אישי.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 50 דקות, עד שהפירורים מזהיבים והעוגה נאפית היטב מבפנים (אם נועצים קיסם, הוא יוצא יבש).

אופן ההגשה: חותכים לפרוסות ומגישים לצד כוס תה חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!