עוף במרינדת תפוזים דבש ויין לבן
עוף במרינדת תפוזים דבש ויין לבן (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
  • 1/2 1 כוסות מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 כף דבש
  • מלח ופלפל

אופן הכנת עוף במרינדת תפוזים דבש ויין לבן:

אאא

רגע לפני: הרמוניה עשירה של טעמים שעוטפת נתחי עוף עסיסיים בניחוח ממכר: מתכון להכנת עוף במרינדת תפוזים, דבש ויין לבן. מנת עוף בטעם מיוחד ומפתיע, לזמנים חגיגיים.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• מערבבים בקערה את מיץ התפוזים והיין הלבן. 

• מעסים את כרעי העוף במשרה ומסדרים בתבנית כשהעור כלפי מעלה.

• בעזרת מברשת, מורחים את העוף בדבש. שופכים מעל את משרה מיץ התפוזים והיין הלבן.

• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומעבירים למקרר למשך 30 דקות. 

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות, מידי פעם הופכים את העוף.

• מסירים את נייר הכסף, ואופים במשך 15 דקות נוספות. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!