עוף בתנור עם תפוחי אדמה ואורז
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ואורז (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 כוסות אורז לבן איכותי
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 גזרים
  • 4 שיני שום
  • 3 כוסות מים רותחים או מרק עוף צח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח

אופן הכנת עוף בתנור עם תפוחי אדמה ואורז:

אאא

רגע לפני: מנת עוף-אורז-ירקות בגרסה האפויה והבריאה: מתכון להכנת עוף בתנור עם תפוחי אדמה ואורז. הכניסו לתנור ותנו לניחוח העוף העשיר לעשות את העבודה ולסדר לכם ארוחה משפחתית בניחוח ביתי ומלא טעם.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• פורסים לקוביות את תפוחי האדמה והגזרים.

• קוצצים גס את הבצל ופורסים את השום.

• מטגנים במעט שמן את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום והגזר ומטגנים עוד דקה.

• מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים היטב ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל.

• מעבירים את הירקות לתבנית אפייה, שמים מעל את האורז ושופכים על הכל את המים הרותחים או מרק העוף.

• מעסים את כרעי העוף בשמן זית ומתבלים במעט מלח ופפריקה, ומניחים את העוף בתבנית.

• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך שעה וחצי.

• מסירים את הכיסוי ואופים במשך 10 דקות נוספות על מצב גריל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!