עוף מבושל עם עגבניות ועשבי תיבול
עוף מבושל עם עגבניות ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 4 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
  • 1 בצל גדול
  • 2 עגבניות
  • 1 גמבה אדומה
  • 3 שיני שום
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • קורט כורכום
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן הכנת עוף מבושל עם עגבניות ועשבי תיבול:

אאא

רגע לפני: לגזור ולשמור: כל אחד צריך לדעת להכין מנת עוף ראויה לארוחה המשפחתית. הנה מתכון בסיסי לתבשיל עוף עסיסי וטעים המבושל היטב ברוטב עגבניות ועשבי תיבול.

• קוצצים דק את הבצל, השום, הפטרוזיליה והכוסברה.

• חותכים לקוביות את העגבניות והגמבה.

• מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בו קלות את הבצל, על אש בינונית.

• כשהבצל מקבל מעט צבע, מוסיפים לסיר את העגבניות ומתבלים במלח. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.

• לאחר שהעגבניות מגירות מעט נוזלים, מוסיפים גם את קוביות הגמבה, הפטרוזיליה, הכוסברה והשום. מתבלים בפפריקה, כורכום ופלפל שחור, מערבבים ומכסים.

• לאחר 5 דקות בהן התאחדו הנוזלים עם התבלינים, מוסיפים לסיר את כרעי העוף ומבשלים במשך שעה. הופכים מידי פעם את העוף, עד שישחים היטב.

אופן ההגשה: זוהי מנת עוף בסיסית וטעימה שכולם אוהבים, לצידה יתאימו במיוחד תפוחי האדמה אפויים בתנור.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!