פלפלים קלויים עם שמן זית וחומץ
פלפלים קלויים עם שמן זית וחומץ (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 פלפלים (בצבעים שונים)
  • 1 כף שומשום
  • מעט שמן זית
  • 2 כפות חומץ
  • מלח ופלפל
  • 1 כף שומשום

אופן הכנת פלפלים קלויים בתיבול פיקנטי:

אאא

רגע לפני: מנת טאפס קטנה וטובה: מתכון להכנת פלפלים קלויים עם שמן זית וחומץ בניחוח ספרדי טיפוסי.נשנוש משביע שפותח את התיאבון.

• פורסים את הפלפלים לרצועות דקות.

• מלהיטים מחבת כבדה (יבשה) במשך 2 דקות.

• מוסיפים את רצועות הפלפלים, מנמיכים את הלהבה וצורבים אותם במשך 10 דקות, מידי פעם מטלטלים את המחבת כדי למנוע הידבקות.

• מזלפים מעט שמן זית מעל, מפזרים את השומשום וצורבים במשך 2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומעבירים לכלי.

• מזלפים שמן זית על הפלפלים, מוסיפים את החומץ ומתבלים במלח ופלפל.

אופן ההגשה: מגישים על צלוחיות קטנות אישיות, כמילוי על פרוסות בגט או שתי האופציות החביבות עלינו: לצד מקלות גבינה או קרוסטיני. מתאים כמתאבן מעולה לפני הארוחה, או כתוספת לנבחרת סלטי השבת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!