פסטה צרובה ברוטב שמן זית וגבינה
פסטה צרובה ברוטב שמן זית וגבינה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 חבילת פסטה
  • 100 גרם קוביות גבינה מלוחה
  • 2 שיני שום
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

רגע לפני: כדאי לכם לקפוץ לשוק הקרוב לביתכם ולהשיג צרור עירית טרייה שתקפיץ את המנה הזאת: מתכון לפסטה צרובה ברוטב שמן זית וגבינה - פיקנטית עם נגיעות שום עדינות.

• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה, פחות 2 דקות, כיוון שהיא תמשיך להתבשל ברוטב.

• בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים!

• פורסים את השום לפרוסות.

• יוצקים 2 סיבובים של שמן זית למחבת ומטגנים את פרוסות השום. כשריח השום מתגבר, מוציאים את השום בזהירות מהמחבת. אין צורך יותר בשום, והוא נועד רק להעניק טעם.

• מוסיפים לשמן שעל האש את הפסטה המוכנה וקוביות הגבינה המלוחה. מטגנים במשך 4-6 דקות עד שהפסטה נצרבת מהשמן והגבינה מותכת.

אופן ההגשה: מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים מעל מספר כפות של לבן, קוצצים עירית טרייה ומפזרים מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!