פסטה ריגטוני ברוטב בולונז פיקנטי
פסטה ריגטוני ברוטב בולונז פיקנטי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 500 גרם פסטה מסוג ריגטוני
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון מופשר
  • 4 עגבניות
  • 2 בצלים
  • 1 גזר
  • 1 גבעול סלרי
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 4 כפות שמן
  • 1 שן שום
  • 1 כוס יין לבן
  • 1/4 כפית אורגנו
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פסטה ריגטוני ברוטב בולונז:

אאא

רגע לפני: פסטה ברוטב עגבניות ובשר טחון - הארוחה האולטימטיבית שכולם יאהבו: מתכון להכנת פסטה ברוטב בולונז. הריגטוני, פסטה צינורות קצרים, מתאימים מאוד לבשר ויוצרים את אחד השילובים המוצלחים מהמטבח האיטלקי.

הכנת רוטב הבולונז:
• מקלפים את העגבניות והגזר וקוצצים לקוביות קטנות.

• קוצצים דק את הבצלים, ומטגנים בסיר עם תחתית עבה, עד להזהבה על אש נמוכה במשך 5 דקות.

• מוסיפים לסיר את הבשר ובעזרת כף עץ מפוררים ומבשלים עד שהוא מאבד את הצבע האדום ומשחים.

• כותשים את שן השום ומוסיפים לסיר עם כוס היין. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, עד שהנוזלים יצטמצמו.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מוסיפים את העגבניות והגזר, מרתיחים שוב ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל שחור.

• מכסים את הסיר ומבשלים על הלהבה נמוכה ככל הניתן במשך 3 שעות לפחות, עד שהבשר מתרכך. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה בסיר נפרד מלא מים וכף מלח נדיבה לפי מספר הדקות הרשום על האריזה, אך פחות דקה אחת. כלומר, לדרגת אל דנטה, רגע לפני שהפסטה רכה מאוד.

• מסננים את הפסטה ושומרים בצד חצי כוס ממי הבישול.

רגע האיחוד:
• מערבבים את הפסטה עם רוטב הבולונז ומוסיפים בהדרגה ממי הבישול.

אופן ההגשה: חם. ניתן להוסיף מעל פטרוזיליה קצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!