קלופס בשר משובח
קלופס בשר משובח (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גר׳ בשר טחון
  • 500 גר׳ עוף טחון
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • 1 בצל לבן גדול
  • שמן זית לזילוף
  • 4 כפות סילאן / דבש
  • 1 כף מלח דק
  • 1/2 כף פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 20 משמשים מיובשים חצויים
  • 20 שזיפים מיובשים ללא גרעין חצויים

אופן הכנת קלופס בשר:

אאא

רגע לפני: מנה עיקרית יפה שתשדרג לכם את שולחן ארוחת החג בהרמוניה נהדרת של טעמים: מתכון לקלופס בשר משובח מתקתק עם פירות יבשים. לא תאמינו כמה זה קל ופשוט.

• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

 • קוצצים דק דק את הבצל, ומערבבים בקערה גדולה יחד עם שני סוגי הבשר, הביצה והשום הכתוש. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ולשים היטב לתערובת אחידה.

• משטחים את התערובת על שני ניירות אפייה (חצי מהכמות בכל נייר).

• אוחזים בקצוות הנייר ומגלגלים לרולדה. מעבירים את הרולדות לתבניות אינגלישקייק.

• בזהירות, חורצים חתך בנייר האפייה למעלה, ו"חושפים" את הבשר. 

• בעזרת סכין מסמנים בבשר הקציץ חריצים לאורך ומכניסים בכל חריץ משמש או שזיף.

• מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש לאפייה במשך 20 דקות.

• מוציאים מהתנור, מזלפים על הרולדות מעט שמן זית ו-2 כפות סילאן או דבש. 

• מחזירים את התבניות לתנור ואופים במשך 15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומסירים בזהירות את נייר האפייה.

אופן ההגשה: פורסים ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!