קציצות בשר מתקתקות ופטוצ'יני
קציצות בשר מתקתקות ופטוצ'יני (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 ביצה
  • 2 גזרים
  • 1 כף גדושה פירורי לחם
  • 1 כף קטשופ
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 כפית אבקת מרק
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב:
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית גדושה קמח
  • 1 כף קטשופ
  • 1-2 כפות חומץ
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף סילאן
  • מעט אבקת מרק
  • מלח ופלפל שחור
  • 500 גרם פסטה פטוצ'יני (מאורכת ושטוחה)

אופן הכנת קציצות ברוטב חמוץ מתוק ופסטה:

אאא

רגע לפני: ארוחה משפחתית שכולם יאהבו כל כך: מתכון לקציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק ופסטה פטוצ'יני רכה שאי אפשר לסרב לה. בונוס: אתם לא צריכים לטגן את הקציצות.

הכנת הקציצות:
• מגרדים את הגזר, קוצצים את הבצל ומערבבים בקערה גדולה עם הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם, הקטשופ, אבקת המרק, מלח ופלפל.

• יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומסדרים אותם בצד בצלחת גדולה / תבנית, למשך שעה.

הכנת הרוטב:
• חותכים לקוביות את הפלפלים.

• קוצצים את הבצל, פורסים את השום ומטגנים אותו בסיר רחב עד להזהבה. מוסיפים את הקמח וקוביות הפלפלים ושאר מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. 

רגע האיחוד:
• מביאים את הרוטב לרתיחה, ומנמיכים ללהבה נמוכה. מוסיפים את כדורי הבשר, ומבשלים במשך 20-25 דקות.

• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה.

אופן ההגשה: מניחים מהפסטה בצלחת הגשה ומעל מספר קציצות ורוטב ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!