מרק צח וקרעפלאך
מרק צח וקרעפלאך (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקשה
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 גזרים
  • 2 בצלים לבנים
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 קישואים
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • צרור שמיר
  • 1 כף מלח שולחן
  • 3 ליטר מים
  • לקרעפלאך:
  • 2 כוסות קמח
  • 2 ביצים
  • 10 כפות מים
  • 500 גרם כבד צלוי
  • 1 בצל גדול
  • 3 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קרעפלאך ומרק ירקות צח:

אאא

רגע לפני: הקרעפלאך, כיסוני הבצק הממולאים בשר, הם חלק בלתי נפרד מהסעודה שלפני יום הכיפורים. לפי הקבלה, הבצק מסמל את מידת הרחמים שעוטפת את הבשר, המסמל את מידת הדין, וזו הדרך שאנו רוצים שהקב"ה יחתום את גזר דיננו ביום הכיפורים. מתכון לקרעפלאך ומרק ירקות צח.

שימו לב: את מילוי הבשר לקרעפלאך ממומלץ להכין יום קודם.

הכנת המרק:
• מקלפים את תפוחי האדמה, הגזרים, הבצלים והקישואים וחותכים אותם לרבעים.

• מניחים את הפטרוזיליה והשמיר בשקית בד וקושרים, כדי שיתנו טעם ולא יתפוררו בתוך המרק.

• בסיר גדול, מניחים את כל הירקות, שקית הבד עם עשבי התבלין, המים וכף מלח ומבשלים על אש בינונית במשך שעתיים וחצי.

• לוקחים מסננת דקה, ומסננים החוצה את כל הירקות מהמרק, כך שיישארו רק הנוזלים ומביאים לרתיחה.

הכנת מלית הבשר:
• קוצצים דק את הבצל והכבדים.

• מחממים שמן במחבת רחבה, מטגנים בה את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את הכבד לבצל המיטגן, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

• מבשלים במשך 5 דקות לפחות, תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ כדי שהטעמים יתאחדו. מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

הכנת הקרעפלאך:
• לשים בקערה את הקמח, הביצים והמים עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי. במידה והעיסה אינה גמישה, ניתן להוסיף בזהירות מעט מים.

• מרדדים את הבצק לעלה בעובי 0.5 ס"מ.

• בעזרת כוס, קורצים עיגולים בבצק.

• לוקחים כפית ממלית הבשר ומניחים במרכז כל עיגול.

• מקפלים לחצי את העיגולים, ומהדקים היטב את הקצוות.

• מכניסים את הקרעפלאך למרק המוכן, ומרתיחים יחד.

למשקיעים: אפשר לטגן את הכיסונים ורק אחר כך להכניס אותם לתוך המרק, מה שמעניק להם טאצ' קריספי משודרג.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!