(צילום: פלאש 90)
(צילום: פלאש 90)
אאא

מתכון לעוגיות שוקולד: מתכונים לימי הקיץ צריכים להיות, קצרים, קלים ושדורשים זמן הכי קצר ליד התנור או הכיריים. בעוגות ועוגיות אפשר אפילו לוותר לגמרי על שלב האפייה.

במתכון שלפניכם עוגיות שוקולד חלביות, ללא אפיה, עוגיות ממכרות שלא סופרים קלוריות כשאוכלים אותן...

המתכון מתאים לכמות של כ-30 עוגיות.

מצרכים לעוגיות שוקולד:

חצי כוס חלב

2 כוסות סוכר

60 גרם חמאה

שליש כוס קקאו

2 וחצי כוסות פצפוצי אורז.

חצי כוס חמאת בוטנים ללא סוכר

מעט תמצית וניל איכותית

חומרים לציפוי:

כף שמן קנולה

100 גרם שוקולד מריר איכותי

תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:

מבשלים בסיר מעל אש בינונית את הסוכר, החלב, החמאה והקקאו, ומערבבים בכף עץ כל הזמן עד לרתיחה.

ממשיכים בבישול עוד זמן קצר עד שהכל מתמזג והופך לאחיד, ללא גושים ומורידים מהאש.

מוסיפים את החמאת בוטנים והווניל וממשיכים לערבב.

שופכים את הפצפוצי אורז לתוך הסיר ומערבבים אותם בכף עד שהם כולם עטופים בשוקולד, משאירים בצד כ-5 דקות, כדי שיגיע לטמפרטורה שניתן לגעת בידיים.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

מכדררים כדורים מהתערובת, משטחים מעט לצורה של עוגיה ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

לאחר מכן יש להכין את הציפוי, על ידי המסה של השוקולד והשמן בבין מארי, או במיקרוגל (כל חצי דקה לעצור ולערבב).

מזלפים מעט שוקולד על כל עוגיה, ומניחים להן להתקשות, לאחר מכן מעבירים לאחסון בקופסא סגורה.

אפשרות גיוון: במקום ליצור את העוגיות בידיים, ניתן להשתמש בצורות שונות של תבניות סיליקון לעוגיות – דוחסים היטב את התערובת לשקע בתבנית ומחכים עד שיתקשו לגמרי, רק אז משחררים מהתבנית.