אאא

מתכון למופלטה מרוקאית 

החומרים:

  • קילו קמח 
  • כפית גדושה מלח
  •  3 כוסות מים
  •  כוס שמן

אופן ההכנה

  • ערבבו בקערה את הקמח והמלח.
  • הוסיפו את המים בהדרגה ולשים כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק.
  • חלקו את הבצק לכדורים בגודל ביצה.
  • טובלים את הכדורים בשמן.
  • הניחו את הכדורים בשמן לחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  • חממו מחבת טפלון על אש בינונית נמוכה (ללא שמן).
  • שמנו היטב את משטח העבודה, לאחר מכן שטחו עליו כל כדור בצק לעיגול דקיק (חשוב שיהיה דקיק) ועגול.
  • הניחו את המופלטה המשומנת על המחבת.
  • טגנו את צידה האחד של המופלטה כחצי דקה עד להזהבה. 

לחילופין ישנה את שיטת הטיגון המסורתית: מטגנים את המופלטה הראשונה מצדה האחד כחצי דקה ולאחר מכן מניחים עליה עוד מופלטה והופכים ומטגנים כחצי דקה. לאחר מכן שוב הופכים ומניחים מופלטה חדשה עד להווצרות ערימה של 10-15 מופלטות. בשיטה זו המופלטות מתבשלות בחום הפנימים הנוצר בערימה. 

מגישים עם דבש. אפשר גם עם חמאה, סירופ מתקו וקצפות למיניהם. 

בתאבון, חג שמח!