אאא
זוכרים את הימים ההם בהם סופגנייה הייתה פשוט.. סופגנייה- בצק, ריבה ואבקת סוכר מלמעלה? היום זה כבר לא כל כך פשוט. צריך לקבל החלטות (כואבות, אין מה לומר) על מה אנו מוותרים ומה נראה הכי טעים - הסופגנייה עם זיגוג השוקולד מעליה או דווקא עם הזיגוג הלבן, עם מילוי של ריבת חלב, קרם קרמל או אולי אגוזים או פירות יער.

קבלו כאן מספר הצעות לגיוון ושדרוג הסופגנייה הביתית שלכם.

מתכון לסופגניות עם ריבת חלב

אפשר לקנות אותה מוכנה, נכון, אבל אין כמו הניחוח של ריבת חלב שמתפשט בכל הבית. קחו נשימה ארוכה ארוכה כדי להכין אותה, אבל, הסבלנות משתלמת:

החומרים הדרושים:

1 ליטר חלב

1/2 ק"ג סוכר

אפשר כמובן להכפיל ולשלש את החומרים

אופן ההכנה

מרתיחים את החלב, שופכים את הסוכר, מקטינים את האש, ו..מערבבים ומערבבים ומערבבים...מינימום ארבע שעות. על אש קטנה זה לא גולש. לא צריך להיצמד למטבח. אפשר בהחלט לבקר את הסיר מידי חצי שעה ולתת ערבוב נוסף. כמות החלב מצטמקת מאד אבל הטעם.. הטעם..

מתכון לסופגניות עם מילוי קרם וניל

כוס חלב

שמנת מתוקה

אינסטנט פודינג וניל (אפשר גם שוקולד לקרם שוקולד)

מקציפים הכל לקרם בעל מרקם יציב

ורעיון אחרון:

מתכון לסופגניות ושוקולד

לא ממלאים בו את הסופגניות אלא שופכים אותו לקערית וטובלים אותן בו.

מאה חמישים ג' שוקולד מריר (אפשר גם שוקולד לבישול אבל התוצאה כרגיל, פחות מעודנת)

2/3 מיכל שמנת מתוקה

כף חמאה

מרתיחים את השוקולד עם השמנת. מורידים מהאש מערבבים את החמאה עד לקבלת מרקם יציב.