(צילום: פלאש 90)
(צילום: פלאש 90)
אאא

השבת כבר כאן. על הפלטה מונחים סירים מהבילים. ובתוכם, מתכון משובח במיוחד, על פי כל כללי המסורת המרוקאית המופלאה: עוף בשזיפים.

החומרים:

שמן תירס,

4 בצלים גדולים, פרוסים לפרוסות דקות.

חצי כוס יין לבן.

עוף שלם - מחולק לשמונה חלקים

מלח

1.5 כפית/ות פלפל לבן

1.5 כפית/ות פלפל אנגלי - טחון

כפית וחצי של כוסברה,

ו-20 שזיפים יבשים, ללא גרעינים.


כך תכינו:

חממו את השמן תירס בסיר גדול. הוסיפו את הבצלים וטגנו ארוכות על להבה נמוכה כשעה. כשהם מזהיבים, הוסיפו את היין הלבן.

חממו את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).

הניחו בקערה את המלח והתבלינים. הניחו בקערה את חלקי העוף עד שיספגו את התערובת. הוסיפו את העוף והשזיפים היבשים לסיר הבצל.

כסו את הסיר, הכניסו לתנור ואפו במשך חצי שעה.

אחר-כך, המשיכו לאפות כשעתיים על חום נמוך יותר.

בתאבון!