מרשים וחגיגי
מרשים וחגיגי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיקשה
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 עוף שלם לגמרי מופשר
  • 200 גר' בשר טחון מופשר
  • 200 גר' עוף טחון מופשר
  • 1 כוס אורז
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 8 שזיפים מיובשים
  • 3 כפות צנוברים קלויים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 בצל לבן
  • 2 כפות דבש דבורים
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:

אאא

ציוד נדרש: מחבת גדולה, סיר בינוני, כף עץ, תבנית אפיה, נייר אלומיניום

מכינים את מרכיבי המתכון:

• מפשירים את העוף השלם, ואת הבשר והעוף הטחונים.

• קוצצים דק את הבצל והשזיפים.

• מרתיחים 2 כוסות מים.

• מחממים את התנור על 180 מעלות.

• במחבת יבשה קולים 3 כפות של צנוברים.

• מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ על אש בינונית, עד שהוא הופך לשקוף.

מוסיפים למחבת את גושי הבשר והעוף הטחונים, ובעזרת כף עץ מפוררים את הגושים תוך כדי הבישול.

• במקביל, מחממים בסיר נפרד 2 כפות שמן, אחרי שהשמן חם, מוסיפים את כוס האורז ומטגנים אותו קלות, מבלי שיישרף.

לאחר כ-3 דקות שופכים מעל את שתי כוסות המים החמים שהורתחו מראש, ומבשלים בסיר סגור על אש בינונית במשך 10 דקות.

• בשלב זה, כשהאורז הגיע לחצי בישול, מוסיפים את השזיפים הקצוצים והצנוברים ומתבלים במלח ופלפל.

• לאחר כ-10 דקות נוספות, כאשר האורז כבר מבושל, מעבירים את כל תכולת הסיר הבינוני למחבת בה נמצאים הבשר והעוף ומערבבים היטב הכל יחד.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

עוברים להכנת העוף השלם: 

• מניחים את העוף כשהחזה מונח על תבנית האפייה.

• מפזרים מעל העוף מלח ופלפל, מזלפים כף שמן ושתי כפות דבש, ומעסים היטב את העוף בתבלינים.

• ממלאים את חלל הבטן בתערובת האורז והבשר כמה שאפשר. אם נותרו שאריות, אפשר לסדר אותן יפה סביב העוף.

• עוטפים את העוף בנייר אלומיניום ואופים למשך שעה.

• אחרי שעה, מסירים את נייר האלומיניום ואופים למשך 35 דקות נוספות.

אופן ההגשה: חם מהתנור. סלט עלים ירוק וטרי ישלים היטב את המנה הנהדרת הזו.

*הערה: לא ניתן לשמור את העוף בהקפאה