עדיף להכין בבית

מתכון לשווארמה ביתית טעימה עם טחינה ירוקה וסלט חציל

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב וטריק מדליק להכנת ״מגדל״ שווארמה מהונדס ויפה. מתכון לשווארמה ביתית - והסוד לאקסטרה עסיסיות שלה הוא השימוש בבשר הודו נקבה. השווארמה מוגשת לצד טחינה ירוקה וסלט חציל טעים במיוחד. אז למה לקנות בחוץ כשאפשר להכין בבית? (מתכונים, אוכל)

שווארמה ביתית עם טחינה ירוקה וסלט חציל (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 600 גרם שווארמה הודו נקבה (ירכיים ללא עצמות)
  • 200 גרם פרוסות שומן ליה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית הל
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 2 עגבניות שרי גדולות
  • 1 בצל סגול, חצוי
לטחינה:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • צרור כוסברה
  • מיץ מחצי לימון סחוט היטב
  • 1 כפית כמון
  • 1 כוס מים
לסלט חציל:
  • 1 חציל
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כוס עגבניות מגורדות מתובלות במעט מלח

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל)

1. פורסים את נתח השווארמה כמו שפורסים שניצל ומניחים את הפרוסות בקערה. מתבלים במלח, פלפל שחור, כמון, כורכום והל, מעסים את התיבול לתוך הנתחים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.

2. מחלקים את הפרוסות המתובלות בין 2 קערות פיירקס קטנות וחסינות חום שמתאימות לאפייה בתנור ועורמים אותן בצורה מסודרת. עליהן מסדרים את פרוסות השומן, נועצים שיפוד במרכז ועל כל שיפוד נועצים חצי בצל סגול כשהחלק החתוך כלפי מטה ועליו עגבניית שרי.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. לאחר האפייה, שולפים כל שווארמה מהקערה ומניחים על קרש עץ.

הכנת הסלטים:
4. במעבד מזון, טוחנים יחד את כל רכיבי הטחינה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

5. שורפים את החציל בשלמותו על הגז, מסירים את החלק העליון ומניחים את החציל בצלחת הגשה. חותכים את החציל לאורך, מזלפים מעל את שמן הזית והעגבניות המגורדות וזילוף נדיב מהטחינה הירוקה.

מגישים את השווארמה חמה, לצד הסלטים, עם סכין חיתוך חדה ולאפה או פיתה טריה.

שכבות השווארמה לפני האפייה (צילום: אוראל בראל)
שווארמה שנחתכת כמו בדוכן רחוב! (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר