אאא

כיכר השבת מגיש פרויקט וידאו ענק, מעיצוב השולחן ועד לקינוח. השפית מורן פינטו מגישה לכם את מבחר המתכונים שיהפכו כל שולחן חג לחגיגה. 

לפניכם מתכונים מיוחדים לראש השנה בוידאו, בהנחית שפית הבית של 'כיכר השבת'. 

• מתכון לבשר פילה מדומה עם מילוי צבעוני

 (צילום: יענקי אריה)
(צילום: יענקי אריה)
הגדלה

• מתכון לעוף ממולא באורז ותמרים

 (צילום: יענקי אריה)
(צילום: יענקי אריה)
הגדלה

• מתכון לבשר בתפוחים טריים

 (צילום: יענקי אריה)
(צילום: יענקי אריה)
הגדלה

• מתכון לסלט מרענן בשילוב פירות

 (צילום: יענקי אריה)
(צילום: יענקי אריה)
הגדלה

עיצוב השולחן לחג: המדריך המלא

ראש השנה הקרוב כולל שלושה ימים רצופים של סעודות. ימים אלו עם קצת טאצ' נשי שלך עקרת הבית, יכולים להפוך לחוויה עיצובית וקולינרית לכל המשפחה. כולנו יודעים שאין כמו אוירה של חג לרומם את הנפש ולשמח את הלב. הורים וילדים רוצים להרגיש את החוויה במלוא עצמתה.

עם קומפוזיציה נכונה, צבעים מתאימים , ותקציב מתוכנן השולחן יהיה מקום של אוירת חג קסומה.

שלב ראשון -תקציב

לבדוק את המלאי הקיים, ההחלטה האם להשתמש בחד פעמי או אולי בכלל בסט הקיים, האם ברשותך כלי הגשה, חבקי מפיות, מלאי מפיות (בד / נייר)כ אגרטלים, פמוטות, מפות, ראנרים וכל פרט שיכול לשמש כבסיס להשראה עיצובית.
שימוש נכון במלאי הקיים יכול להביא לתוצאה מרשימה בעלות נמוכה יחסית. חשוב להיזהר ולהיצמד לכללי העיצוב ולא להשתמש ביותר מארבע צבעים בעיצוב השולחן.

שלב שני-בחירת צבעים

השלב הבא בעיצוב הוא שלב בחירת הצבעים. כדי לעזור לנו לבחור את הצבעים הנכונים מתוך אין סוף האפשרויות הקיימות, ניתן לחשוב איזה צבע מעורר בי החג המתקרב.

בשולחן המצולם, חשבתי על רימון הארגמן המתחבר לי בהרמוניה מושלמת עם החצאית המדהימה שהזכרתי קודם.
בדרך כלל אני ממליצה לשלב 3 צבעים בעריכת השולחן, כאשר החלוקה היא 60/30/10 - שישים אחוז צבע עיקרי, שלושים אחוז צבע משני ועשר אחוז צבע דגש.

 (צילום: יענקי אריה)
(צילום: יענקי אריה)
הגדלה

בעריכת השולחן הנוכחית השתמשנו בצבעים אפור כעיקרי, לבן כמשני ובורדו כצבע דגש.

האפור הוא צבע הבסיס שכולל את המפה ואת המפיות שמעל הצלחת, הלבן השתלב בצלחות והכלים השונים וכצבע דגש בחרתי את הצבע אדום בורדו שהתקבל עם פרחי שושנים ואפילו היין שבכוסות תרם לאווירה.

שלב שלישי- תכנון השולחן

השולחן מחולק ל-3 חלקים - הבסיס, טריטוריה אישית ומרכז השולחן.

הבסיס כולל את המפה בשילוב ראנרים.

 (צילום: יענקי אריה)
(צילום: יענקי אריה)
הגדלה

הטריטוריה האישית - כוללת את כלי האוכל האישיים, קיפול המפית, וכל פריט עיצובי ששמים לכל משתתף.
מרכז השולחן – פרט עיצובי מרשים התואם לקונפסט הכללי במרכזו של השולחן. כגון סידור פרחים,נרות, וכדו' חשוב לדעת שאת מרכז השולחן אפשר למקם גם בצד כדי לפנות מקום לאוכל.

 טיפים של מקצוענים 

מאחר ובחג שיש עומס של פריטים הקשורים לסעודות כגון קערת סימני החג, יש לקחת בחשבון מרכז שולחן מנימלסטי שלא יתפוס הרבה מדי מקום על השולחן.

 (צילום: יענקי אריה)
(צילום: יענקי אריה)
הגדלה

לקיפול המפיות ישנה חשיבות רבה בעיצוב השולחן, אני ממליצה לקפל את המפית בצורה מרשימה אך גם קלה לביצוע.
אצלי בבית, הבנות הן האחראיות על קיפול המפית,ואני מגלה אצלהן יצירתיות מתמדת של קיפולים חדשים.
לסיכום, עיצוב השולחן הוא קל פשוט ומשמח.גם את יכולה.