ממכר. פופקורן קרמל
ממכר. פופקורן קרמל (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 חבילת גרעיני תירס
  • מלח
  • 1 חבילת מרגרינה
  • 2 כוסות סוכר דמררה
  • 1/2 כוס סירופ תירס (קורן סירופ)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • שמן

אופן הכנת פופקורן קרמל:

אאא

רגע לפני: הקינוח הזה ממכר, ואל תגידו לא אמרתם: מתכון להכנת פופקורן קרמל אפוי. דרושה מעט השקעה, אך התוצאה שווה הכל. זה לא עוד סתם פופקורן, אלא חטיף אפוי מתוק וטעים, ובקיצור, הוא פשוט הנשנוש המושלם.

• מחממים מעט שמן בסיר גדול, מוסיפים את גרעיני התירס, בוזקים מלח לפי הטעם ומכסים מיד את הסיר.

• מבשלים על אש בינונית-גדולה במשך 6 דקות, או עד שלא שומעים יותר את קול פיצוצי הפופקורן. מסירים מהאש ומעבירים את הפופקורן לקערה נפרדת, שיצטנן.

• מחממים את התנור לחום של 120 מעלות.

• מבשלים בסיר רחב את המרגרינה והסוכר, על אש בינונית ומוסיפים בהדרגה את סירופ התירס. לאחר 5 דקות, כשהכל נמס לנוזל סמיך, מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הווניל והסודה לשתייה ומערבבים.

• שופכים את הקרמל הרותח על הפופקורן ומערבבים היטב בעזרת 2 כפות עץ, כך שהקרמל יצפה את כל הפופקורן.

• מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה, ומשטחים עליה את הפופקורן המקורמל.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 8-10 דקות, עד שהפופקורן יתייבש ויקבל גוון זהוב עמוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!