פאי תפוחים פריך מכוסה בצק
פאי תפוחים פריך מכוסה בצק (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • לקלתית:
  • 200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 כוסות (300 גרם) קמח
  • 1 ביצה
  • למילוי:
  • 1 ק"ג תפוחי עץ ירוקים
  • 2 כפות מרגרינה או חמאה
  • ¼ כפית פלפל אנגלי (לא חובה)
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 ביצה

אופן הכנת פאי תפוחים:

אאא

רגע לפני: מאפה חורפי יפהפה לקינוח: מתכון להכנת  פאי תפוחים קראנצ'י מכוסה בצק פריך, כמו שהאמריקאים אוהבים. כשמילוי התפוחים העסיסי מתחיל לבעבע מתחת לבצק, יודעים שזה מוכן. 

הכנת הקלתית (הבצק):
• מעבדים בקערת מיקסר את המרגרינה (כדאי לחתוך לקוביות כדי להקל על העבודה), יחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

• מוסיפים את הביצה עם 1/4 מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה, ללא גושים. בהדרגה, מוסיפים את שאר הקמח, עד לקבלת בצק. נזהרים לא לעבד יותר מידי, מה שעלול לפגוע במרקם הבצק. 

• עוברים ללישה בידיים, ומאחדים את הבצק לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון עד שעתיים, שהבצק יהיה קר וקשה.

• מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• מרדדים כדור אחד על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול מקוטר התבנית. בעזרת הנייר הופכים את הבצק, ומרפדים את התבנית והדפנות. 

הכנת המילוי:
• מקלפים את התפוחים ופורסים אותם לפלחים.

• ממיסים את המרגרינה או החמאה במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה. 

• מוסיפים למחבת את התפוחים, ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב, עד שיזהיבו. מסירים מהאש.

• מערבבים היטב בכלי נפרד את הקינמון, הפלפל האנגלי, המלח והסוכר, ו"מתבלים" את התפוחים, תוך כדי ערבוב.

• מנמיכים את האש, ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.

• מוסיפים למחבת את הקמח והקורנפלור, ממשיכים לערבב ומבשלים במשך 3-5 דקות נוספות.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מסירים מהאש, מוסיפים את החומץ ומעבירים לקערה גדולה לערבוב.

רגע האיחוד:
• מעבירים את המילוי לתבנית המרופדת בבצק.

• מרדדים את כדור הבצק השני לעיגול בקוטר זהה לעיגול הראשון, ומכסים איתו את הפאי. צובטים את שולי הפאי, כדי לסגור היטב את הקצוות.

• דוקרים במזלג את הפאי בכמה מקומות, כדי שאדי הנוזלים יצאו החוצה במהלך האפייה.

• מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל כף (או פחות) סוכר.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, ואופים במשך 30-40 דקות נוספות, עד שנוזלי המילוי מבעבעים ופני הפאי מזהיבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!