מרק פטל ותותים חלבי מתוק לקיץ
מרק פטל ותותים חלבי מתוק לקיץ (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 חבילת פרי פטל קפואים
  • 1/2 חבילת תותים קפואים
  • 4 גביעי יוגורט (125 מ"ל)
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנת מרק פטל ותותים:

אאא

רגע לפני: המרק המרענן הזה הוא בעצם הגרסה המודרנית לקומפוט הישן והטוב של סבתא. מנה מתוקה וטעימה שמתאימה כקינוח נפלא לארוחה חלבית: מתכון למרק פטל ותותים בטעם ממכר ומרקם עדין.

• מניחים בסיר את התותים והפטל ומכסים אותם במים. מוסיפים את הסוכר לסיר ומבשלים יחד במשך שעה על אש בינונית.

• לאחר הבישול, ממתינים שהמרק יצטנן מעט, מוסיפים לסיר את היוגורט, בוחשים היטב יחד עד לקבלת מרקם חלק, ומכניסים לאחסון במקרר.

אופן ההגשה: מגישים את המרק לקינוח כשהוא קר (אחרת מאבדים את כל האפקט) בכוסות אישיות ומפזרים מלמעלה כמה גרגרי פטל/דובדבן/אגוזים קצוצים לקישוט. ניתן להוסיף קוביות קרח לצינון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!