קינוח חגיגי קרם אפוי בכוסות אספרסו
קינוח חגיגי קרם אפוי בכוסות אספרסו (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (240 מ"ל)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 מיכל גבינה לבנה % שומן
  • 2 כפות קקאו (20 גרם)
  • 4 חלמונים
  • 1/4 כוס ליקר פרנג'ליקו (ליקר אגוזים) או ליקר שוקולד

אופן הכנת קינוח אפוי בכוס:

אאא

רגע לפני: קינוח מקורי לחג השבועות: מתכון לקרם אפוי בכוסות אספרסו שמתחנן ליצירתיות שלכם בגזרת הקישוטים. 

• מחממים תנור ל-160 מעלות.

• מבשלים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לסף רתיחה. מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד ומערבבים יחד עד לקבלת תערובת סמיכה.

• מוסיפים את גבינת השמנת והקקאו וטורפים במטריפה ידנית עד לאיחוד מוחלט.

• מוסיפים את החלמונים והליקר לתערובת. מערבבים היטב.

• יוצקים את התערובת לכוסות אספרסו - עד 3/4 מגובה הכוס.

• מסדרים את הכוסות בתבנית עם שוליים גבוהים, וממלאים את התבנית במים רותחים בגובה 2 ס"מ. נזהרים שהמים לא יחדרו לכוסות.

• מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות, עד שהקרם יציב בשוליים, אך עדיין רוטט במרכז.

• מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.

• ניתן לקשט באבקת סוכר, קפה נמס, אגוזים מסוכרים קצוצים, קצפת ואפילו הכל יחד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!