ספגטי עשבי תיבול ועגבניות
ספגטי עשבי תיבול ועגבניות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 חבילת ספגטי
  • 1 חבילת עלי פטרוזיליה
  • 1/4 צרור עלי רוזמרין טריים
  • 1/4 צרור עלי טימין טריים
  • 1/4 צרור עלי בזיליקום
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 3 שיני שום
  • 3 עגבניות (למשקיעים: עגבניות מיובשות)
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פירורי גבינת פרמז'ן או גבינה צהובה (לא חובה)

אופן ההכנה:

אאא

רגע לפני: זהו מתכון ספגטי קלאסי, אך הוספנו לו שדרוג מיוחד ובמקום סתם רסק עגבניות אדום, קבלו את הגרסה למשקיענים: עגבניות מיובשות. מזה אומר לגביכם? דבר אחד: את הספגטי הזה מתחילים להכין 4 שעות לפני. מבחינת מאמץ, לא תרגישו בהבדל.

הכנת הספגטי:

• מרתיחים סיר גדול מלא במים, וכאשר הם מגיעים לנקודת רתיחה, מוסיפים את הפסטה וכפית מלח אחת, ומבשלים לפי מספר הדקות הרשום על האריזה, אך פחות דקה אחת, כיוון שבהמשך מאחדים את הפסטה עם הרוטב, בו היא תמשיך להתבשל. ליתר ביטחון, שולים מהסיר חתיכת פסטה אחת, ובודקים את מידת הרכות שלה. אם צריך, מבשלים במשך דקה או שתיים נוספות.

• מסירים את הפסטה מהאש, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, לא שוטפים! ומניחים בצד.

הכנת מרכיבי הרוטב:

הכנת עגבניות מיובשות:

- מחממים את התנור על חום בינוני של 150 מעלות.

- משמנים תבנית אפייה עם חצי כוס שמן זית.

- פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי בינוני (טיפ: במתכון הזה אתם אמנם צריכים רק 3, אבל עגבניות מיובשות הן שדרוג נפלא לכל סנדוויץ' ששווה לאמץ. כדאי למלא את התבנית בכמה שיותר פרוסות של עגבניות בשלות).

- מפזרים מעל מלח לפי הטעם, ו-2 כפות מתבלין שיכניס קצת גוון איטלקי, כמו רוזמרין, אורגנו, טימין. ניתן לפזר גם מעט פלפל שחור מעל.

- מכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה במשך כ-4 שעות. מידי פעם בודקים באיזה שלב נמצאות העגבניות. מוציאים כשהעגבניות יבשות, אך לא שרופות מידי, או רכות מידי.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

- את העגבניות שנותרו מעבירים לכלי סגור, מזלפים מעט שמן זית מעל לשימור ושומרים במקרר.

• חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, קוצצים דק את כל עשבי התיבול והפלפל החריף ופורסים לפרוסות את שיני השום.

• מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים בו את עשבי התיבול, העגבניות, הפלפל החריף, השום ומעט מלח. מידי פעם מערבבים עם כף עץ, במשך 7 דקות על אש בינונית (אם השתמשתם בעגבניות מיובשות, מקפיצים רק 4 דקות על אש נמוכה ונזהרים שהעגבניות לא ישרפו).

• לאחר מכן, מוסיפים את הפסטה למחבת, מגביהים את האש ומקפיצים את הפסטה עם רוטב העגבניות תוך כדי ערבוב בכף עץ, כדי שהטעמים ייספגו היטב.

אופן ההגשה: ניתן לפזר מעל פירורי גבינת פרמז'ן או גבינה צהובה ולהגיש חם.