סלט תפוחי אדמה ועוף
סלט תפוחי אדמה ועוף (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה
  • 4 פרוסות חזה עוף
  • 2 כוסות שעועית ירוקה טרייה
  • 1 כוס אפונה טרייה
  • 1 בצל סגול
  • 1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
  • 2 כפות מיונז
  • 2 כפות חומץ
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שטוחה מלח

סלט תפוחי אדמה ועוף:

אאא

רגע לפני: הסלט הזה מכיל כל מה שמנה עיקרית מציעה, כולל עוף ותפוחי אדמה, אך מגיע עם טוויסט מיוחד: מתכון לסלט תפוחי אדמה ועוף שמגישים קר. סלט משביע לארוחה קלה או נשנוש מהיר, אך ממלא ומזין.

• מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, בסיר מלא מים, למשך 45 דקות, עד לריכוך (נועצים מזלג ובודקים).

• מסננים את המים, מסירים את הקליפה מתפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל שווה.

• מחממים מעט שמן במחבת פסים, ומטגנים בה את נתחי העוף עד להזהבה.

• פורסים את נתחי העוף המטוגנים לרצועות קצרות.

• חולטים את השעועית בסיר מלא מים במשך 10 דקות. מסירים מהאש ומסננים את הנוזלים.

• מערבבים בקערה גדולה את השעועית, נתחי העוף וקוביות תפוחי האדמה.

• פורסים את הבצל הסגול לחצאי-טבעת דקים ומוסיפים לקערה.

• מוסיפים לקערה את המיונז, החומץ והחרדל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

אופן ההגשה: קר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!