ריח של שבת: פרגיות ממולאות באורז
(צילום: shutterstock)
אאא
מתכון לפרגיות ממולאות באורז: בשר הפרגיות הוא המשובח והרך ביותר בעוף. הוא מלא בטעם, ואיך שלא תבשלו אותו הוא יהפוך למעדן של ממש. מורן פינטו בהצעת הגשה: מלאו אותו באורז מתובל, דבש או סילאן, צימוקים וכל טוב. 

פרגיות במילוי אורז מתובל - המצרכים: 

8 פרגיות
1 ענף רוזמרין
5 כפות שמן זית
1 לימון סחוט
מלח גס
פלפל גרוס טרי
4 שיני שום כתושות
4 כפות דבש או סילאן
2 בצל פרוס דק
 
למילוי:
 
2 כוסות אורז מבושל
חופן צימוקים
מלח
פלפל
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית חוויג׳
1 כף שמן
 

אופן ההכנה

בקערה משרים את הפרגית עם המצרכים מלבד הבצל למשך 4 שעות, עדיף ללילה שלם. 

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

מערבבים את מצרכי המילוי יחד.
 
מניחים בכל מרכז פרגית 2-3 כפות מהמילוי ומגלגלים.
 
מניחים כשה״תפר״ כלפי מטה או סוגרים בעזרת קיסם.
 
בסיר רחב, מחממים מעט שמן ומטגנים בו את הבצל עד שקיפות. מניחים את הפרגיות מעל.
 
מתבלים במלח ופלפל ואת המרינדה של ההשריה שופכים מעל ומוסיפים 1 כוס מים.
 
מבשלים כ30 דק׳  על אש נמוכה עד שהפרגית מוכנה אך רכה והרוטב הצטמצם.
 
שבת מבורכת
מורן פינטו