(צילום: כיכר השבת)
(צילום: כיכר השבת)
אאא

את המתכון הנפלא הזה קיבלנו מד"ר רני פולק, מייסד ומנהל המרכז לבישול בריא בבית החולים האוניברסיטאי "הדסה" ובוגר בית הספר היוקרתי לבישול LE CORDON BLEU, אשר הוציא לאור בימים אלו את ספרו לאכול טוב, לחיות טוב ולהישאר בריא!

החומרים

- 250 גרם פסטה

- 3 כפות שמן זית

- 4 שיני שום קצוצות

- 6 זוקיני בינוניים מוצקים, חתוכים לפרוסות דקות

- קורט מלח

- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

- 3 כפות מיץ לימון סחוט

- 1 כף קליפת לימון מגוררת

- 3 כפות עלי בזיליקום קצוצים

- 100 גרם גבינת ברינזה עזים 5%, חתוכה לקוביות בנות 1 ס"מ

אופן ההכנה

- בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן, סננו והעבירו לקערה.

- חממו 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית וטגנו בה קלות את השום הכתוש כ-3 דקות עד הזהבה.

- הוסיפו את הזוקיני, מלח ופלפל, והקפיצו עד הזהבה.

- הוסיפו את מיץ הלימון וקליפת הלימון והקפיצו כדקה נוספת.

- הוסיפו את הפסטה למחבת יחד עם הבזיליקום ובשלו דקה נוספת.

- תקנו תיבול בעזרת המלח והפלפל.

- צקו לצלחת הגשה ופזרו מעל את קוביות הברינזה.

הידעת? ההנחיות לתזונה נכונה ובריאות כוללות המלצה לצריכה של לפחות 3 מנות חלב ליום כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה. מהי מנת חלב?

• כוס חלב • חצי גביע גבינה לבנה או קוטג'

• גביע יוגורט.